Valpolicella Superiore D.O.C. La Bandina 14,5%
Druerne til denne vin dyrkes på toppen af Monti Garbi bjerget i Mezzane i ca. 300 meters højde. Jordbunden indeholder en del kalk og lidt vulkansk ler. Der anvendes Guyot opbindingssystem med en plantetæthed på 6.500 vinstokke pr. ha. Stokkenes alder er ca. 25 år. Druehøsten udføres med håndkraft, og druerne samles i små klaser for at undgå beskadigelse. En del af druerne, afhængig af årgang, lægges til tørre i 2-3 uger i specielle ventilerede rum. Druerne presses varsomt og selve vinifikationen finder sted i første halvdel af november med lang gæring under temperaturkontrol.ttes med ca. 1 års flaskelagring inden vinen frigives til salg. Vinen er opkaldet efter bygningen, der huser vineriet og som er eksponeret for vindene der trækker gennem dalen. ” Bandina ” er afledt af den lokale dialekt, hvor Bandina betyder metalstykker, der giver en karakteristisk støj, når de rammes af vindstød. Der er tale om en koncentreret vin med stærk personlighed. Vinene fremstår dybt rubinrød i retning af granitrød. Bouqueten er karakteristisk med bærfrugt, lakrids, tobak og cedertræ. Strejf af hyldebær i smagen og behageligt krydret eftersmag. Vinen er bedst efter nogle år på flaske, men den kan drikkes fra frigivelsen. Den er meget velegnet til lagring og holder fint 10-12 fra frigivelsesåret under de rette betingelser.
Vinstokke: Corvine og Corvinine 70%, Rondinella 20%, Croatina 5% og Oseleta 5%
Lagring: 2 år på franske egetræsfade
Smag: Blød, varm, med en vedholdende og rig frugtkarakter.
Serveres til: lækre pastaretter, rødt kød, vildt og til mellem modnet oste.
Kr. 170,00 pr. flaske